3D render programları, ortalama özelliklere sahip bilgisayarlarda kullanılmaya başlandı. Rendering işlemi önceden yalnızca amaca özel tasarlanmış yüksek özellikli bilgisayarlarda gerçekleştirilebiliyordu. Ancak teknoloji ilerledikçe render programları, ortalama özellikteki bilgisayarlar tarafından çalıştırılabilir hale geldi.
Render programı kullanımı sayesinde; 3D ve 2D tasarımlar, bilgisayar ortamına aktarılabilmektedir. Hatta yapılan tasarımların daha canlı ve daha detaylı bir hale gelmesi de rendering işlemi sonucunda ortaya çıkar. Büyük oyun şirketleri, animasyon şirketleri, film şirketleri gibi pek çok şirket, render programlarını kullanmaktadır.
3D Render Programı (En İyiler)
3D render denildiği zaman akla ilk gelen programları sizler ile paylaşıyoruz. Render programları sayesinde, yapmış olduğunuz tasarımları, rahat bir biçimde video veya görsel haline getirebilirsiniz. Rendering işleminin ne olduğu hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız, buraya tıklayarak renderingin ne olduğunu anlattığımız yazımıza ulaşabilirsiniz.
En iyi 3D render programı listesi:
1) Unity
Unity, 2005 yılında, 1.0 sürümü ile yayımlanmıştır. Render almak için kullanılan programlar arasında, global çapta en bilinen programların başında yer alır. Unity programının temel amacı; video oyunlarının geliştirilmesine olanak tanımaktadır. Konsollarda, bilgisayarlarda ve de mobil cihazlarda bulunan pek çok oyun, Unity yardımıyla hazırlanmıştır.
3D, 2D, VR ve AR rendering işlemleri, Unity aracılığı ile oldukça kolay biçimde yapılabilmektedir. Unity rendering programını hemen kullanmak istiyorsanız, buraya tıklayarak programın resmi web sitesini ziyaret etmelisiniz.
2) Autodesk 3D Rendering
Autodesk 3D Rendering, gölgeleme, doku eşleme, hareket bulanıklığı, yansımalar ve daha pek çok özel efekti içerisinde barındırmaktadır. Bu özellikler sayesinde Autodesk 3D Rendering’i pek çok alanda kullanmanız mümkün. Bu alanların başında; film sektörü, oyun sektörü, görselleştirme, simülatörler ve benzeri önemli alanlar yer almaktadır.
Render programı olarak dünya genelinde adından ve kalitesinden sıkça söz ettiren Autodesk, en iyi rendering programları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Autodesk 3D Rendering’in sunmuş olduğu diğer avantajlar arasında; yazılım, donanım, bulut ve vektör için kullanabileceğiniz render işlemleri yer alıyor.
Autodesk 3D Rendering’in web sitesine ulaşmak için, buraya tıklayabilirsiniz.
3) Blender
Blender programının en önemli özelliklerinin başında, açık kaynak koda sahip olması yer almaktadır. Açık kaynak kodlu Blender programından 3D render işlemlerinizi rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda programı tamamen ücretsiz biçimde kullanmanız da mümkün.
Blender, animasyonlarda, modellemelerde, donanımlarda ve hareket izlemelerde ücretsiz olarak kullanılabilen bir program. Programın içerisinde, gerçek zamanlı ön izleme ekranı bulunmaktadır. Bu sayede yaptığınız render işlemlerinin anlık sonucunu ekranınızda görürsünüz.
Oldukça başarılı bir render programı olan Blender, GPU ve CPU render işlemlerine de olanak tanımaktadır. Blender’ın sunmuş olduğu diğer özellikler arasında; HDR aydınlatma, PBR gölgelendirme ve VR işleme desteği de bulunur.
Blender gibi harika bir rendering programı kullanmak istiyorsanız, buraya tıklayarak Blender’ın resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz.
4) Autodesk Arnold
Autodesk Arnold, uzun metrajlı animasyon ve görsel efektler için en ideal render alma programlarından biridir. Bugüne kadar yapılmış olan ve dünya genelinde büyük ilgi gören Köfte Yağmuru, Yerçekimi (Gravity 2013), Pasifik Savaşı, Canavar Ev gibi pek çok filmde, Autodesk Arnold render yazılımı kullanılmıştır.
Kolay kuruluma sahip olması ve ortaya çıkardığı harika görüntü deneyimi ile Arnold, dünya genelinde yer alan en iyi render programlarından bir tanesidir. Arnold’u ilk 30 gün ücretsiz kullanmak istiyorsanız, buraya tıklayarak resmi web sitesine giriş sağlayabilirsiniz.
5) WebGL
WebGL programı, eklentisiz biçimde web tarayıcılarında kullanabileceğiniz bir programdır. Render programı olan WebGL, genel olarak düşük seviyeli 3D tasarımlar için kullanılır. Program web standardına sahip, çapraz platform uygulamalarına sahip bir rendering programıdır.
WebGL resmi web sitesini ziyaret etmek için, buraya tıklamanız yeterli.
6) Maverick Studio
Maverick Studio, ürünlerin görsel kalitesini geliştirmek adına kullanılan ve tamamen masaüstünde çalışabilen bir render yazılımıdır. Programın içerisinde yer alan sürükle bırak tarzı çalışma yapısı, oldukça kolay kullanımı da beraberinde getirmektedir.
Maverick Studio aynı zamanda GPU hızlandırmalı bir sisteme sahiptir. 3D modelleme, CAD dosyalarını içe aktarma olanağı, kolay kullanım ve hızlı sonuç almak istiyorsanız, Maverick Studio tam sizlere göre. UV haritalama yapma olanağınızın olduğu Maverick Studio’nun resmi web sitesi için, buraya tıklamanız yeterli.
7) V-Ray Collection
V-Ray Collection, tek bir lisans ile 15 farklı tasarımsal Chaos ürününe sahip olabileceğiniz bir programdır. Bu da sizlere farklı 3D uygulamalar kullanmayı, fotogerçekçi sonuçlar elde etmeyi, gerçek zamanlı render yapmayı, akıcı simülasyon deneyimini sunar. Üstelik tüm bu etkileri, V-Ray Collection’u satın alarak elde edebilirsiniz.
15 farklı Chaos ürününü, tek bir lisans ile kullanma olanağı yakalamak istiyorsanız, buraya tıklayarak Chaos’un resmi web sitesine gidebilirsiniz.
8) Indigo Renderer
Fotogerçekçi rendering programı arayışındaysanız, Indigo Renderer’ı sizlere tavsiye ediyoruz. Indigo Renderer, ışığın fiziksel süzülmesini oldukça iyi analiz ederek, ortaya fotogerçekçi sonuçlar çıkartır. Programın içerisinde aynı zamanda karanlık UI modu, RGB renk eğrileri, trackball navigasyonu ve daha pek çok özellik yer almaktadır.
Indigo Renderer’dan daha yüksek verim almak istiyorsanız, AMD veya Nvidia ekran kartları ile çalışmanızı tavsiye ediyoruz. Bu iki GPU üreticisinin yapmış olduğu kartlar, Indigo Renderer ile render işlemi sonrasında daha kaliteli sonuç verecektir.
Indigo Renderer resmi web sitesine ulaşmak adına, buraya tıklamanız yeterli olacaktır.
9) OctaneRender
OctaneRender programı, bilgisayarınızda bulunan grafik kartını kullanarak çalışan render programları arasında yer almaktadır. Kendilerinin tabiri ile süper hızlı görüntü oluşturan bu program, uluslararası bilinirliğe sahip rendering programlarının başında yer alır.
OctaneRender’ın web sitesini buradan ziyaret etmeniz mümkün. Program doğrudan dahili ekran kartı üzerinden işlem gerçekleştirdiği için, programı kullanırken ne kadar kaliteli bir ekran kartı kullanırsanız, o kadar iyi sonuç alırsınız.
OctaRender’ın sahibi olan OTOY’un resmi web sitesi için buraya tıklayabilirsiniz.
10) Enscape
Enscape global çapta bilinirliği yakalamış ve gönül rahatlığıyla rendering işlemlerinizi gerçekleştirebileceğiniz bir programdır. Gerçek zamanlı render işlemi gerçekleştirebileceğiniz Enscape programı, sizlere gerçekçi görüntü deneyimini anında sunar.
Enscape programı, tıpkı diğer eş zamanlı render programları gibi; 3D tasarımlarınızı oldukça hızlı sürede rendering yapmanıza olanak tanır. En iyi render programı listemizin 10. sırasında yer alan Enscape’in web sitesine ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.
Tam aradığım programlar, Solidworks render kalitesi çok kötü, internette yeni programlar arıyorum, umarım daha kaliteli bir program bulurum.