İçeriğe geç

TTS Teknolojisi Nedir, Ne İçin Kullanılır? (Transdermal Tedavi Sistemi)

TTS teknolojisi
Bizi Paylaşın

TTS nedir? Sorusu ile başlayacak olursak TTS teknolojisi deri emilimi sayesinde, vücuda ilaç veren teknolojilerdir. Gelişmiş formülasyon sistemleri sayesinde, ilacın dozajının belirlenmesi de mümkün kılınmaktadır.

Transdermal tedavi, hastanın ek zahmetlere girmeden, kolay bir biçimde gerekli dozda ilacını almasına olanak sağlıyor. Unutkanlığın, ek dozajların, stresin, zaman kaygısının önüne geçen bu sistemi, sizlere en ince ayrıntısıyla anlatacağız.

Transdermal yamalar olarak da bilinen bu teknoloji, deri emilimi ile vücuda ilaç dağıtmaktadır. En büyük yararlarından biri, tedavi sisteminin göz ile doğrudan onaylanabilmesidir. TTS teknolojisi sayesinde ilaç ile kan konsantrasyonu uzun süreler boyunca devam ederek ilaç emilim hızı kontrol edilebilir.

TTS Teknolojisi Yararları Neler?

TTS temel olarak ilaç kullanımda zorluk yaşayan insanlara büyük artı sunuyor. Transdermal tedavi sistemi yararları arasında, ilaç yutmakta zorlanan hastaların, ilaç yutmasına gerek kalmıyor.

TTS aktif olarak insan vücuduna, vitamin, multi vitamin ve ağrı kesici benzeri ilaçları verebilmektedir. Deri emilimi sayesinde vücudun otomatik olarak bu ilaçları kan dolaşımına kazandırılması sağlanır.

TTS’nin oldukça güzel avantajlarının bulunduğunu, birazdan sizlere yapacağımız maddelemeler sayesinde daha da iyi anlayabileceksiniz. Metnimizi hazırlarken TTS hakkında kafanızda soru işareti kalmayacak bir biçimde hazırlamaya gayret ettik. Eğer, metnimiz hoşunuza gidiyorsa buradan diğer yazılarımıza da ulaşabilirsiniz.

Diğer TTS teknolojisi avantajları;

  • Bakıma muhtaç kimseler, yaşlı kimseler ve de çocuklar için oldukça pratik bir tedavi yöntemidir.
  • Dozaj tam olarak kana karışması hedeflenen miktarda hastaya verilebilmektedir.
  • Mide bulantısı ve iç organlardan kaynaklanan yan etkilerin, deri emilimi sayesinde görülmemesi ya da en aza indirgenmesi.
  • Transdermal tedavide aktif madde miktarı daha az olabilir.

Transdermal Tedavi Sistemi Yararları Detaylı İnceleme

Transdermal tedavi sürecinin yararlarını, detaylı biçimde sizler için inceledik. Gözle görülür yararlara ek olarak aktif madde kullanımı ve benzeri yararlarının da bulunduğunu göreceksiniz.

Bazı ilaçlarda bu tedavi sisteminin kullanılmasının henüz mümkün olmadığı için, o ilaçlar eski usul tedavi sistemleri ile ilerlemektedir. TTS daha çok gelişirse daha yaygın biçimde kullanılan bir tedavi olduğunu görebiliriz.

Transdermal tedavi sistemi yararları;

Düşük Miktarda Aktif Madde Gereksinimi

Ağız yolu ile (oral yol ile) alınan ilaçlar önce mideye daha sonra karaciğere ve benzeri iç organlarımıza uğramaktadır. Bu da tam olarak almamız gereken ilaç miktarından daha fazla aktif madde almamıza neden olur.

Çünkü, mide, karaciğer derken ilaç belirli bir sindirime uğrayacak ve içerisinde bulunan aktif madde miktarında kayıp yaşayacaktır. TTS teknolojisi sayesinde, daha doğru ve daha az aktif madde ile ilaçları dolaşım sistemimize sokabilmekteyiz.

TTS kullanım oranlarına doğrudan etki ettiği için, uygulanması ve dozaj belirlenmesi daha kolay bir tedavi yöntemi de olabilir. TTS ile tedavi esnasında, bir kere yapıştırılması yeterli olduğundan, tam olarak gereken dozaj hastanın vücut sistemine verilebilir.

Hastanın Daha Az Yan Etki Yaşaması

Ağızdan alınan ilaçlar sonrasında, ilacın yararını göstermek için izlediği rota üzerinde bulunan tüm iç organlarımızda yan etki yapması olasıdır. Bu olasılık sebebiyle kişi tedaviden soğuyabilir. Transdermal tedavi sistemi incelendiği zaman, ilaçların daha az yan etki ile kan dolaşımına kazandırıldığı gözükmektedir.

Daha az yan etkinin görülmesi ise oldukça önemlidir. Çünkü, özellikle bazı yan etkiler, kişinin yaşamında kalıcı etkiler bırakabilir. Bu kalıcı etkiler, kişinin geri kalan ömrü boyunca, kişiye sağlık sorunları oluşturabilirler.

Sağlık konusunun, hayatta ki en önemli konular arasında yer aldığını düşünecek olursak TTS’in ne kadar yararlı olduğunu daha net anlayabiliriz.

Daha Rahat Kullanım

Daha rahat kullanım sağladığı için de, uygun olan ilaçların çoğu yeni olan bu düzende tasarlanmaktadır. Yutma zorluğu ve benzeri durumlar yaşanmadan TTS teknolojisi sayesinde, kolay kullanıma sahip ilaçlar ortaya konulabilir.

Hap yutmak, iğne olmak ve benzeri durumlar, bazen hastalar için oldukça zorlayıcı olabiliyorlar. Bu sebeple TTS ile birlikte üretilmiş olan sağlık ürünleri, hastaya kolay kullanımın kapısını açıyor.

Kalp damar tıkanıklıkları, sigara tiryakileri için belirli bantlar ve benzeri ürünlerin hastaya sunduğu ekstra olanakları düşünün.

Daha rahat bir yaşam için, daha rahat bir tedavi sistemini hastaya sunan TTS yönteminde ki gelişmeler devam ettikçe, pek çok rahatsızlığın tedavisi (konfor/rahatlık anlamında) kolaylaşabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir